Звезден рожденик: Михаела Филева

09:20, 15 май 18 / Любопитно 25 1058 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува певицата Михаела Филева и навършва 27 години!

Михаела Филева е родена на 15 май 1991 г. във Велико Търново.

Тя е българска певица. Кариерата ѝ започва през 2011 г., след като участва в телевизионното музикално риалити X factor, откъдето набира популярност. Още на следващата година става един от топ артистите на музикалния издател „Монте Мюзик“, в който неин музикален продуцент е Графа.

На 6-годишна възраст започва уроци по пиано при Петя Кръстева, която по-късно става и неин вокален педагог. След участие в „Хит минус едно“ през 2006 г. е поканена от автора на предаването Кирил Ампов за съводеща. От малка Михаела участва в много национални и международни музикални фестивали, като се завръща с голяма награда от почти всеки от тях. Носител е на Grand prix от „Сезони“, гр. Бургас, „Сарандев“, гр. Добрич, „Звездици за Лора“, гр. Свищов и много други.

През 2010 г. завършва Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ в родния си град и е на кръстопът между финансово стабилния път на програмист и недотам сигурния път на музикант. Приета е на първо място в НМА „Панчо Владигеров“, в специалност Поп и джаз пеене, в класа на доц. д-р. Стефка Оникян, с което окончателно избира музиката.

През 2011 г. участва в първото издание на българския вариант на музикалното шоу „X Factor“. Тя си осигурява участия във финалите на шоуто, като една от трите любимки на ментора ѝ – Мария Илиева, както и летящ старт в музикалната кариера. Година по-късно, в средата на 2012 г., подписва заедно с музикалния издател Монте Мюзик, зад който стои поп музиканта Владимир Ампов – Графа.

На 14 септември 2012 г. излиза и първият сингъл с нейно участие – песента „Когато ти трябвам“ (заедно с популярния рапър Били Хлапето).

През 2013 г. записва песен към реклама за пудинг Dr. Oetker. Не след дълго става факт и „Опасно близки“ с участието на Вензи. След този момент кариерата ѝ е в непрестанен подем. Печели признанието на публиката, както и на колегите си, което е засвидетелствано чрез поредица от награди – Жена на годината в категория музика за 2013 г., според читателите на списание „Грация“, Пробив на годината за 2013 г. (359 HIP HOP AWARDS), Изпълнителка на годината за 2013 г. (BOX TV); Дебют за 2013 г. (БГ РАДИО); БГ Изпълнителка за 2014 г. и 2015 г. (БГ РАДИО). През ноември 2014 г. излиза и първата авторска песен на изпълнителката. Тя е по нейни музика и текст и носи заглавието „И аз съм тук“. През 2015 г. песента ѝ носи наградата на БГ РАДИО за най-добър текст.

През 2014 г. участва в танцовото риалити Dancing stars, заедно с някои от най-актуалните имена в шоубизнеса. Неин партньор е Светльо, с когото приключват втори в надпреварата, след олимпийската и световна шампионка на танцови двойки на лед – Албена Денкова.

На 28 май 2015 г. е официалното представяне на дебютния албум на Михаела Филева – „Инкогнито“.

На 11 май 2016 г. излиза парчето „Филм за двама“.

През 2016 г. журира в петия сезон на „България търси талант“.

На 13 юли 2016 г. излиза песента,,Танцувам само за теб", придружена с видеоклип. Сингълът е фийчъринг с Искрен Тончев – Искрата. Песента е представена и на Годишните музикални награди на БГ радио.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама