Китайци с интерес към тунела под Шипка и магистралата Русе-Велико Търново

16:05, 14 май 18 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайският конгломерат „СИТИК Констракшън“ проявява инвестиционен интерес към изграждането на тунела под Шипка и автомагистралата Русе-Велико Търново. Това стана ясно на среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с представители на китайската компания, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

„Крайно време е да положим основите на едно дългосрочно и устойчиво партньорство между България и китайския бизнес“, каза на срещата министър Нанков, предаде БНТ.

В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за подписване на Меморандум за сътрудничество, включващ конкретни параметри за публично-частно партньорство.

„Ще бъда щастлив, ако успеем да отбележим напредък в нашите съвместни усилия за реализиране на инфраструктурни проекти под формата на публично-частно партньорство“, подчерта по време на срещата министърът и допълни, че за напредъка на бизнес отношенията между България и Китай ще допринесе и предстоящият форум 16+1, в София - инициатива, целяща да поощри сътрудничеството между Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа, чийто домакин ще бъде София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама