Енергийната ефективност обсъждат в София представители на ЕС

08:10, 14 май 18 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници ще обсъдят в София председателите на комисиите по енергетика на парламентите в ЕС. Конференцията е част от Българското европредседателство, но интерес към нея са проявили и представители от други страни, като Турция и Азербайджан. 

Председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев обясни, че се очаква в заседанието да участват над 150 души. "И за мен е изненада. Може би темата "Енергетика" е интересна. Имаме не само участие от всички държави на ниво председател на енергийните комисии, имаме много посланици. Има много организации в сектора, които са заявили участие в срещата", коментира Добрев, цитиран от БНР.

На конференцията ще бъде обсъждан пакетът "Чиста енергия". "Конкретно три досиета, които се надяваме да бъдат приключени по време на българското председателство - две директиви и един регламент. Директивите касаят ВЕИ-сектора и енергийната ефективност. Регламентът каса управлението на Енергийния съюз. На нашето заседание е изпреварващо приемането на този законодателен пакет от страна на Европейската комисия и Европейския парламент," каза Делян Добрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама