Хю Грант се замесва в „Типичен английски скандал“

12:20, 14 май 18 / Култура 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хю Грант се завръща на малкия екран след близо 20-годишно отсъствие. Продукцията, която успя да върне актьора отново пред камерата за сериал, ще носи заглавието „Типичен английски скандал“, реализира се от BBC, а премиерата ще се състои на 20 май.

„Нарцистичните роли сякаш ме преследват през последните години“, намига Грант по повод участието си в кратката поредица. „Типичен английски скандал“ ще се съсредоточи върху събитията, сложили край на кариерата на британския политик Джеръми Торп от 70-те години на миналия век. В епицентъра на събитията попада спекулативната сексафера между Торп (Грант) и Норман Скот (в ролята ще видим Бен Уишоу), разобличена в публичното пространство от евентуалния любовник на лидера на либералната партия. Следват заплахи, стрелба по кучето на Скот – Ринка и обвинения в опит за убийството му.

„Типичен английски скандал“ ще се състои от три епизода. „Бях ученик, когато се състояха събитията, които сега описваме в сериала. Историята даде живот на много шеги по това време. Но като актьор, трябва да намеря оправдание за този човек и според мен той е бил измъчван. Женен е два пъти, имал е дете, а когато семейството ни е застрашено, мисля, че всеки един от нас би бил способен на неподозирано насилие“, обяснява Грант за ролята си в сериала, режисиран от Стивън Фриърс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама