Диана Дафова: Новата ми песен е посветена на индийската култура

12:37, 13 май 18 / Култура 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новата песен на Диана Дафова „Пречистване” е посветена на индийската култура и е част от глобалния ѝ проект „Един свят в хармония”, сподели тя пред bTV.

Диана Дафова винаги е правила глобални проекти, в които посланията са за хармония и мир по света. Този път в песента „Пречистване” посланието е и за толерантност, а певицата е вдъхновена от индийската култура и многото й срещи с индийците.

„Била съм много пъти в Индия и, работейки, съм правила и частни посещения във връзка с работата ми по покана на индийското правителство. Била съм на различни благотворителни посещения в много бедни селища в Индия, в района на Ченай, бившия Мадрас, в училища с много бедни деца”, заяви Дафова.

През годините участва в стотици концерти в България, Полша, Словакия, Румъния, Гърция, Турция, Белгия, Германия, Италия, Австралия, САЩ и Индия. Участва и в много национални и международни телевизионни програми. Пее и пише на повече от девет езика. Музиката ѝ е комбинация на елементи от различни жанрове и има уникално звучене.

Носител е на златна награда „Реми“ от 43-тия международен филмов фестивал в Хюстън, Тексас – трети по големина в САЩ. За нея са писали музика композиторите: Зорница Попова, Тончо Русев, Любомир Дамянов, Морис Аладжем, Иван Пеев, Асен Драгнев и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама