Борисов получил покана за среща с Тръмп

11:44, 13 май 18 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов е получил покана за среща с американския президент Доналд Тръмп. Това стана ясно от думите му по време на регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора в събота 12.05.2018-та година.

Получихме много топло и мило писмо от президента на САЩ Доналд Тръмп, предлага да се видим в скоро време на тема Западни Балкани“, заяви премиерът, цитиран от „Фокус“.

В момента България подготвя следядреното споразумение, зад което Европа застана, Турция застана, Русия застана. НЕ знам защо така решиха САЩ ( да излязат от ядрената сделка с Иран) – тяхна работа е това. Но ситуацията в Близкия Изток също никак не е добра – въздушни удари, жертви. Надявам се, че и в тази посока ще направим необходимото, няколко стъпки сме подготвили, но чакаме да минат всички по надлежния ред. И за подобряването на отношенията с Русия имаме от президента на САЩ Доналд Тръмп много топло, мило писмо за това колко много разчита на нас и за Алианса, и за региона, и за Балканите“, каза Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама