Защо футболът фанатизира феновете?

16:50, 10 май 18 / Спорт 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Защо футболът фанатизира феновете? Темата е много дълбока и обширна и трудно може да се даде еднозначен отговор. Факт е обаче, че никой друг спорт не предизвиква такова внимание и поведение от хора, които би следвало да харесват спорта.

Очевидно е, че подобна масова агресия няма нищо общо със спорта и задоволява основни личностни потребности. Явно във всяко общество, определен процент от хората имат нужда да се обединяват срещу общ враг, независимо дали е реален или въображаем.

Това от своя страна води до усeщане за принадлежност, за цел, за структура и колкото и странно да звучи - за смисъл. През годините са провеждани много изследвания в тази посока и един от основните въпроси е свързан с личностната реализация на запалянковците.

Интересно е да отбележим, че между футболните фенове има и изключително успешни в редица области личности. Независимо от страстта си към даден отбор, при тях разумът надделява и почти никога не се стига до крайности.

Истински проблемни се оказват нереализираните хора, който по този изкривен начин заместват липсващото усещане за собствена значимост и изява. Наистина е изключително тъжно, че има родители, които не осъзнават колко грешен и опасен модел на поведение предават на децата си чрез иначе изцяло позитивната идея за истински спорт!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама