Пет причини да ползвате масло от шипкови семена

16:00, 10 май 18 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шипковотомасло е подходящо за всички видове кожа. Може да се прилага върху кожата за всички възрасти. Маслото от шипкови семена е богато на витамин А, С и антиоксиданти. Помага да се хидратира сухата и чувствителна кожа без да оставя мазни остатъци. Звучи добре, нали?

Ако имате несъвършенства по кожата, то маслото от шипкови семена може да се окаже вашия елексир за възтановяване на кожата. Ето пет причини да ползвате маслото:


1. Изглажда белези и петна

Шипковото масло е здравословна и ефективна алтернатива на козметичната хирургия, лазерната хирургия и микропийлинга при редуцирането на белезите и други видими следи върху кожата. Оказва благоприятно влияние  върху белези от хирургически операции, наранявания, порезни рани, акне, дерматити и други кожни деформации. Транс ретиноевата киселина засилва регенеративните свойства на клетките на кожата. Ако имате стари белези може да нанесете върху засегнатите места за да изгладите кожата си !


2. Бариера срещу замърсяване


Шипковото масло може да изиграе роля на щит и да предпази вашата кожа от замърсяване.

 

Tъй като богато хидратира кожата, то има благоприятно действие за кожа,  изложена на слънце или ултравиолетови лъчи. Шипковото масло има висока концентрация на омега-6 мастни киселини и антиоксиданти, които спомагат за борбата със стреса от околната среда


3. Предотвратява  появата на стрии


Шипковото масло провокира изместването на разкъсаните кожни тъкани от здрави образувания, което в голяма степен редуцира визуално стриите. Ефектът на въздействие е едновременно в ширина, и в дълбочина на кожните разкъсвания (стриите). По този начин кожата възвръща своя здрав и красив изглед. При бременност се препоръчва прилагането на шипково масло върху гърдите и корема през 4-тия месец на бременността с цел избягване на стриите.


4. Облекчава възпаленията

Шипковото масло премоделира нарушените кожни структури, предизвиква заместване на нарушените тъкани с нови здрави тъкани и подобрява (нормализира) цвета на кожата. Същевременно намалява червенината и хиперпигментацията. Може да нанасяте маслото върху зачервена зона за да подобрите вида на кожата. Успокоява кожата и кожните инфекции.

5. Суха кожа


Шипковото масло поддържа оптимален баланс на мастните киселини и водата в нашата кожа. То е превъзходно хидратиращо средство, което бързо прониква в сухата кожа и възстановява баланса на влагата, нарушен в резултат на климатични и други фактори на външната среда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама