Звездата от Метрополитън опера Томас Хемпсън ще пее в зала „Бълария“

11:00, 13 май 18 / Култура 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Звездата от Метрополитън опера Томас Хемпсън ще пее за първи път у нас на 16 май в зала "България". Концертът на световноизвестния баритон със Софийската филхармония беше отложен от декември 2017 година заради заболяване на артиста, припомнят от състава.

Певецът идва от Австрия, където изпълнява ролята на Симон Боканегра във Виенската Щатсопера.

В зала "България" носителят на "Грами" ще изнесе концерт с някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и други.

Артистът на Метрополитън опера е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време. Според световната критика Хемпсън завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Начинът му на пеене допада и на експертите, и на обикновения слушател. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му - повече от 170 албума, сценичен партньор е на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман.

Една от причините американският баритон да приеме поканата на Софийската филхармония за концерта е, че лично се е уверил в таланта на българските класически музиканти. Той си сътрудничи често на концертния подиум с маестро Павел Балев. Преди по-малко от година един от най-успешните и признати в цял свят български диригент дирижира оркестъра на Виенската филхармония, а критиката е впечатлена от изключително красивия му жест и усет да ръководи спектакъла и певците, отбелязват от Софийската филхармония.

Ограничен брой билети за 16 май все още има на касата на залата и в мрежата на Ивентим, а цените са от 50 до 80 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама