Раздават стипендии по 10 000 лева за обучение в чужбина

11:30, 10 май 18 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три стипендии по 10 000 лeвa за магистратура ще получат младежи, мечтаещи да учат в университет в чужбина. Фонд “Иди, учи и се върни” ще подкрепи трима млади българи да следват магистратура в някои от световните университети, а след това да се реализират в България. Инциативата е на сдружение “Тук-Там” и  съществува от 3 години, което вече е подкрепило развитието на 7 души.

Стипендията е предназначена за бъдещи магистри и е отворена към всички специалности и университети, като стипендиантите сами определят как най-добре да инвестират сумата. Важно условие при избора на кандидатите е тяхното желание и мотивация да се върнат в България след дипломирането си.

Опитът, придобит в чужбина, както професионален, така и житейски, е ценен и може да бъде използван за развитието на България. Създават фонда за стипендии, за да помагат на повече хора да получат тази нова гледна точка и да развият уменията си.

“Търсим следващите трима страхотни човека, които до подкрепим. Знаем, че често финансите могат да са пречка, когато искаш да следваш в чужбина и искаме да дадем възможност на повече хора да изживеят това приключение. То те обогатява по много начини.” казват от ‘‘Тук-Там‘‘.

Кандидатстването е до 8 май. Повече информация можете да откриете ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама