Мая Манолова: Въпросът с двойните стандарти може да се реши с граждански натиск

11:42, 01 май 18 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Форумът в София излъчи важно послание до всички европейски граждани, че идва краят на двойните стандарти при храните. Това заяви омбудсманът Мая Манолова тази сутрин в предаването „Денят започва“, излъчвано по БНТ.

"Многобройните изследвания, които се правят и в България, и в други европейски страни от различни институции, включително и омбудсмана, имахме собствено изследване, показват нещо, което българите много добре знаят. А именно - стоки с една и съща марка, под един и същи бранд в една и съща опаковка се продават с различни съставки и с различен вкус. В Европа, където свободното движение на граждани, стоки и капитали е базисна ценност, на практика се оказва, че хората си купуват едни и същи продукти с различно съдържание в зависимост от това дали са в собствената си страна или пътуват из Европа", каза Манолова.

По думите ѝ всеки български гражданин добре знае, че шоколадите, месните и млечните продукти, макароните и особено детските храни са с различно съдържание в България. Мая Манолова даде за пример абсурдна ситуация, в която български майки поръчват зад граница, от други европейски страни адаптирани млека, детски пюрета, бебешка козметика, вместо да ги купят от кварталния супермаркет, в който се продават под същата марка, но с различни съставки на по-висока цена.

Според нея въпросът с двойните стандарти може да се реши с граждански натиск и обединение на всички институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама