Белият дом публикува снимки от срещата между новия държавен секретар на САЩ и Ким Чен Ун

07:50, 27 апр 18 / Свят 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пресслужбата на Белия дом публикува две снимки от срещата между бившия директор на ЦРУ и настоящ държавен секретар на САЩ Майк Помпео и севернокорейския лидер Ким Чен Ун.
 
На снимките двамата си стискат ръцете в приемна зала. Те са застанали пред стенни пана, изобразяващи дървета и бели птици. На едната фотография двамата са сериозни, а на другата - леко усмихнати.
 
"Помпео, който официално встъпи в длъжност като държавен секретар, ще свърши отлична работа, помагайки на президента Доналд Тръмп да оглави усилията ни по денуклеаризацията на Корейския полуостров", написа в Twitter говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя отбеляза, че срещата се е състояла в началото на април.
 
На 18 април Тръмп съобщи, че Помпео е провел лична среща с Ким Чен Ун. По думите му срещата преминала много гладко и били изградени добри отношения.

В интервю за телевизия "Фокс нюз" по-рано днес Тръмп обясни, че срещата на Помпео с Ким Чен Ун не била планирана. "Не се предполагаше той да се срещне с Ким Чен-ун, но го направи. Уредиха това, макар че той беше там за малко", каза президентът и добави, че иска да публикува "невероятните" снимки от тази среща. Тръмп отбеляза, че двамата са разговаряли повече от час.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама