Принц Хари покани брат си за кум

13:45, 26 апр 18 / Свят 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският принц Хари е поканил брат си принц Уилям да бъде негов кум на сватбата му с бившата американска актриса Меган Маркъл. Това съобщиха от британския кралски двор. Дългоочакваното събитие ще се състои на 19 май в Лондон.

В съобщението от официалната резиденция на принцовете, публикувано в Туитър, се посочва: „За херцога на Кембридж отправената покана е чест и той е готов да подкрепи брат си в параклиса „Сейнт Джордж“ на замъка Уиндзор на 19 май“.

На сватбената церемония се очакват около 600 гости, припомнят световните информационни агенции.

Кралските наблюдатели очакваха по-големият брат да „върне жеста“ на по-малкия, след като принц Хари беше кум на принц Уилям на сватбата му с Кейт Мидълтън през 2011 г.

Въз основа на личния си опит бъдещият младоженец принц Хари може да даде някой и друг съвет на по-големия си брат за ролята му на кум. Като такъв от принц Уилям се очаква да носи брачните халки и да произнесе слово.

По-рано през годината все още беше под въпрос дали херцогът на Кембридж ще кумува на сватбата на принц Хари през май. Запитан как стоят нещата, принц Уилям отговори: „Той все не ме е поканил. Въпросът е деликатен“.

Впоследствие се появиха намеци, че херцогът на Кембридж ще „получи ролята“. На въпрос за ергенското парти, организацията на което също се полага на кума, принц Хари отговори: „Сигурен съм, че Уилям ще измисли нещо“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама