Соня Йончева готви комедия за „Метрополитън“

17:20, 26 апр 18 / Любопитно 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Омръзна ми да умирам", заяви българското сопрано.

Най-обичаното българско сопрано зад граница Соня Йончева ще си даде пауза от ролите в трагедии. Това съобщи самата оперна прима в свое интервю за The Washington Post. “Не мога да понеса повече трагедии, да умирам постоянно. Все още съм млада и искам да опитам нещо различно. Имаме планове за проект, който никой не би очаквал – като комедии и Доницети например“, обяснява Йончева пред престижното издание.

Основният й партньор в жанровия трансфер е Питър Гелб – генералният директор на „Метрополитън опера“. Подробности около предстоящия проект обаче все още се пазят в тайна.

„Постоянно ми се налага да отказвам роли, които не са подходящи за мен. Мъдра съм, когато става въпрос за това. Ако не мога да се справя, просто казвам „не““, категорична е звездата, чийто път стартира от гарсониера в Пловдив.

През последния сезон сопраното се разписа с рекордните три участия в проекта „На живо от Метрополитън“. На голям екран в реално време зрители от цял свят я гледаха в „Тоска“, „Бохеми“ и „Луиза Милер“. За участието си в последната тя казва: „В началото се чудех какво интересно мога да извадя от тази героиня (на номинираната за „Грами“ българка е поверена главната роля). В реалния живот аз съм силна жена и когато взема решение, твърдо заставам зад него.

Тя ми се стори прекалено мила с всички, иска всички около нея да са щастливи. С репетициите обаче прозрях, че Луиза е наистина интересна жена, която има много философски мироглед за смъртта и любовта“, коментира още любимката на Пласидо Доминго.

Именно той й връчи и наградата на сп. Opera News в Ню Йорк. “Наистина съм щастлив. За мен е чест да пея на една сцена с такъв добър артист, който изпълнява с прецизна техника и чувство“, не пести ласкателства по адрес на Йончева Доминго.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама