Ед Шийрън - герой в документален филм

15:20, 26 апр 18 / Култура 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Певецът Ед Шийрън полуоблечен, излегнал се на дивана, на разходка с приятели или докато пише музика – това е нормалният живот на поп идола, който се разкрива в документалния филм Songwriter („Автор на песни“), току-що представен на кинофестивала „Трайбека“ в Ню Йорк. Творбата е дело на Мъри Къмингс – братовчед на музиканта, а Apple закупи правата върху нея.

Къмингс, който следва британския певец от началото на кариерата му, е искал да покаже Ед такъв, какъвто го вижда във всекидневието. Затова във филма няма нито интервюта на други хора, нито глас зад кадър. „Стремях се публиката да има усещането, че онова, което вижда, действително се случва пред очите й“, казва той. Той сякаш предлага на зрителите шпионка, през която да наблюдават не живота на суперзвездата Ед Шийрън, а просто на един един човек, който пише песни. Хитовете на Ед като че ли се раждат в разговорите със сътрудниците му, които са и негови приятели, между чаша чай и някой китарен риф, а Shape of You например е била добавена в последния момент. „Песните са странно нещо – идват и си отиват без предупреждение“, казва Шийрън във филма.

Отскоро кръжи и новината, че певецът ще се снима в една от водещите роли в новия филм на Дани Бойл с работно заглавие Love Is All You Need („Любовта е всичко, от което имаш нужда“). Комедията разказва историята на човек, който една сутрин се събужда в свят, в който „Бийтълс“ никога не са съществували и никой не знае нищо за тях. Главният герой обаче помни всичките им песни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама