Българите от Hayes&Y се борят за място до Depeche Mode

13:20, 26 апр 18 / Култура 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската банда Hayes&Y си спечели възможност да дели една сцена с имена като Depeche Mode, Pearl Jam и Arctic Monkeys.

Радослав Лозански, Ивайло Делев, Георги Деянов, и Благослав Анастасов тихомълком прескочиха първия етап на конкурса Mad Cool Talent 2018, където пресявката се прави от музикални специалисти, и от два дни събират фенска маса да гласува в интернет за тях. Само така ще се доближат до възможността да разделят сцена с легенди. Една от най-прогресиращите ни банди е сред 50-те групи, за които може да се даде вот, като за по-малко от 48 часа беше набрала скорост и се е изкачила до 6-то място. Най-харесваните 15 формации ще заминат за Мадрид, за да свирят на живо във финали, които ще се проведат в най-добрите клубове на испанската столица между 7 и 9 май. Професионално жури, включващо специалисти от музикалните гиганти „Уорнър“, „Сони“, „Лайв Нейшън“ и т.н. ще изберат 9 групи, които ще се включат в тазгодишния фестивал Mad Cool Festival 2018 между 12 до 14 юли в Мадрид.

В трите дни на фестивала младите банди ще се калят сред най-големите професионалисти и звезди в бранша като Alice in Chains, Arctic Monkeys, Depeche Mode, Джак Уайт, Kaleo, Kasabian, Masive Attack, Nine Inch Nails, Pearl Jam.

Всеки желаещ може да подкрепи Hayes&Y на сайта на конкурса, като гласува до 1 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама