194 нарушения са открити при проверки на автобусите в страната

10:50, 26 апр 18 / Политика 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съобразно своите правомощия и компетентност, Министерство на вътрешните работи и в частност служителите на „Пътна полиция" осъществяват постоянен контрол по използването на системите за обезопасяване в моторните превозни средства. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в отговор на депутатски въпрос за предприемане на мерки за по-строг контрол върху поставянето на колани от пътниците в автобусите, предаде БГНЕС. 

Между 26 февруари и 4 март е проведена специализирана полицейска операция по контрол на моторните превозни средства за превоз на пътници - автобуси, при която са проверени 1095 превозни средства и установени 194 нарушения, от които 21 нарушения са свързани с неизползването на обезопасителен колан, съобщи Радев. 

В периода от 23 април 2018 г. до 29 април 2018 г., съвместно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", предстои провеждането на нови ежедневни проверки за установяване на нарушения при моторни превозни средства за превоз на пътници и товари, добавя министърът. Той подчертава и че идентични проверки ще продължат периодично през цялата година. 

Предстои да бъдат разгледани изцяло нов Закон за движението по пътищата, проект на Закон за пътните превозни средства и проект на Закон за водачите на моторни превозни средства, в които са заложени редица мерки за ограничаване на жертвите от пътнотранспортни произшествия и осигуряване безопасността на движението по пътищата, казва още в министър Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама