Общо 34 души са арестуваните футболни запалянковци на мача Левски-ЦСКА

07:50, 26 апр 18 / Спорт 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 34 футболни фенове са задържани преди, по време и след футболна среща между ЦСКА и Левски. Арестите са за притежание на наркотици, нетрезво състояние или агресивно поведение.

От МВР уточняват, че преди срещата феновете са били проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, като при тези проверки са били 30 лица. 11 от тях за притежание на наркотици, 11-  за носене на забранени предмети (маски, боксове, ножове, пиротехника), двама - за агресивно поведение, задържани на метростанцията на Софийския университет и 6 – без документи. Общо 23 са били във видимо нетрезво състояние и не са били допуснати до стадиона.

При изтегляне на публиката след мача, от фенове на един от отборите е счупено стъклото на автобус на масовия градски транспорт в района на булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Черни връх“. Задържани са двама души за изясняване на обстоятелствата. Други двама, оказали съпротива при полицейската проверка, също са задържани.

Левски стана вторият финалист в турнира за Купата на България. Вчера сините завършиха 2 на 2 с ЦСКА, което беше достатъчно да ги класира за надпреварата за Купата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама