Росен Плевнелиев и Джордж Робъртсън пристигат в Македония

09:30, 26 апр 18 / Свят 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият генерален секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън ще ръководи делегация от дипломати от новосъздадена международна група "Приятели на Македония" или "Охридската група", които пристигат на посещение в Македония. В Скопие те ще бъдат посрещнати от министър-председателя Зоран Заев.

Групата ще съветва и помага на министър-председателя Заев и правителството на Македония за по-бърза и ефективна интеграция на Македония с ЕС и НАТО.

В делегацията ще бъдат включени още бившият държавен глава на България Росен Плевнелиев, Карл Билд - бивш министър - председател на Швеция и президент на Европейския съвет за външна политика, Волфганг Ишингер - президент на Мюнхенската Конференция за сигурност - най-влиятелният световен форум по въпросите на сигурността, Хавиер Солана - бивш генерален секретар на НАТО и други изявени дипломати и политици.

Пресконференцията на дипломатите ще бъде съпроводена от дискусия, на която ще участват македонският министър на отбраната Радмила Шекеринска, Джордж Робъртсън, Росен Плевнелиев и Ален Льо Роа. Вечерта премиерът Заев ще даде прием за своите именити гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама