Исторически артефакти и оръжия откриха униформените в Елхово

15:10, 25 апр 18 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалистите от Районното управление в Елхово установиха и иззеха голям брой незаконно притежавани исторически артефакти, оръжия и боеприпаси. 

Акцията е извършена на 24 април. В хода на действията униформените претърсили два адреса, намиращи се в селата Голям Дервент и Воден.

Първият имот бил обитаван от 49-годишен мъж. В имота полицаите намерили и иззели 8 ловни патрона, кутия с барут и 6 капсул-възпламенители.

При обиска на вторият имот, собственост на 79-годишен мъж, полицаите открили боен пистолет, два пълнителя и 16 бойни патрона. В дома са открити още 279 други патрони - както бойни, така и ловни. Патроните били с различен калибър. Иззети са още 60 капсул-възпламенители и 7 части за различни оръжия.

При претърсванията са намерени и общо 75 предмета с културно-историческа стойност, за които няма данни да са идентифицирани и регистрирани по съответния ред. Намерени са и 71 странни монети.

По случая е образувано досъдебно производство. И двамата мъже са задържани за срок до 24 час. Действията по разследването продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама