Кола блъсна един от създателите на "Новичок"

14:45, 25 апр 18 / Свят 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Химикът Владимир Углев, един от създателите на нервно-паралитичното вещество "Новичок", с което бяха отровени бившият руски шпионин Сергий Скрипал и дъщеря му Юлия, е бил блъснат от кола, съобщиха руски медии.

Инцидентът е станал на 24-ти април в руския град Анапа, който е на Черноморието. Углев е пресичал улицата пред кооперацията, в която живее, по пешеходната пътека. Химикът видял кола, която не намалява скоростта и побягнал, но когато почти бил стигнал тротоара, автомобилът го застигнал. За да не попадне под гумите, Углев скочил на предния капак и с главата си разбил предното стъкло.

Шофьорът обяснил, че "се бил замислил и не забелязал мъжа".

Владимир Углев е настанен в болница в Анапа. Състоянието му не е тежко. Той е с големи хематоми по дясната ръка и десния крак, като му е била направена и томография на главата. Резултатите от нея се очакват. 

Углев е един от учените в научно-изследователския институт, където е създадено нервно-паралитичното вещество "Новичок". Той разказа пред медиите подробности за проекта, както и за специфичните характеристики на веществото. Също така, коментира, че "Новичок" не може да бъде произведен извън специализирана лаборатория, която противоречеше на официалната позиция на Москва, която отрича да има нещо общо с отравянето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама