Повдигат нови обвинения на задържаните по случая "Иванчева"?

12:05, 25 апр 18 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови обвинения се очаква да бъдат повдигнати на обвиняемите за корупция кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, нейният заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това стана ясно от думите на адвокат Ирен Савова, защитник на Петрова, която е призована в Националното следствие, за да представлява своята подзащитна, съобщи БТА.

Преди седмица при акция в центъра на София прокуратурата и КПКОНПИ Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха задържани. Иванчева е обвинена за подкуп в особено големи размери, които според прокуратурата поискала от бизнесмен, а заместничката й и Дюлгеров за нейни помагачи.

Специализираният съд остави тримата за постоянно в ареста, като се очаква в четвъртък взетата мярка да бъде обжалвана пред по-горната инстанция.

"Да бъдем призовани днес за нови обвинения е процесуално нарушение, защото от момента на призоваването до сега няма изискуемия тридневен срок, както го изисква НПК" , каза адвокат Савова.

Тя обясни, че не й е била дадена възможност да говори с нейната подзащитна Петрова, с която са били разделени от стъкло. Обвиненията обаче все още не са готови и адвокатите чакат да бъдат привикани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама