БСП внася искане за оставката на заместник-председателя на НС Емил Христов

08:10, 25 апр 18 / Политика 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентарната група на БСП внася искане за оставката на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Социалистите искат оставката му заради отказ от миналата седмица да бъдат допуснати в сградата на НС протестиращите родители на деца с увреждания. 

"И най-цинично, и най-безсърдечно не бяха допуснати в сградата на българския парламент. Поканени от парламентарната група на БСП, поканени от председател на комисия в българския парламент и забележете - охраната на парламента си позволи, по думите на заместник-председателя, изпълняващ тогава длъжността председател на НС, да не допусне тези хора в НС", посочи депутатът от БСП Георги Свиленски, припомня БНР.

Депутатите ще разгледат на първо четене и промените в Кодекса на труда, които предвиждат осигуряване на възможност продължителността на работното време по трудов договор за краткотраен сезонна селскостопанска работа да е 8 или 4 часа. Така ще може коректно да се изчисляват и дължимите възнаграждения и осигурителните вноски, което ще отговори на реално отработеното време и положен труд. 

Предлага се да се предвиди допустимост по изключение за полагане на извънреден труд при извършване на определени работи от служителите на МВР, свързани с професионалните им задължения.

Междувременно на днешното си заседание правителството ще одобри допълнителни разходи на министерството на отбраната и на МВР за тази година. Очаква се кабинетът да гласува и допълнителни разходи за предотвратяване и овладяване на последиците от бедствия. Министрите ще приемат таксите за кандидатстване и обучение в държавните университети за учебната 2018-2019 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама