Симеонов: Внасяме в НС предложението за връщане на пушенето в заведения

16:15, 24 апр 18 / Политика 25 885 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Предложението за промяна в Закона за здравето, която връща възможността за пушене в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения, ще бъде внесена в Народното събрание", съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по време на заседание на съвета за тристранно сътрудничество.
 
Той призова
представителите на бизнеса и синдикатите да изразят своята позиция по това предложение, както и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде внесен в парламента.

Преди десетина дни вицепремиерът и председател на НФСБ заяви, че партията м
у има намерение да внесе в НС предложение за промяна в закона за здравето, с която да бъде разрешено тютюнопушенето в обособени помещения за хранене и развлечения. Вицепремиерът заяви, че не разбира смисъла да се ограничава пушенето в заведения, при положение че настоящият закон не се спазва.

Идеята за поправката не среща подкрепата на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят даде да се разбере, че е против подобни предложения за либерализиране на режима. „Ние в ГЕРБ, понеже навремето го въведохме, сме убедени, както и сега подкрепих всички действия, свързани с борбата срещу тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, ако се постави темата", каза Борисов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама