Заловиха стрелеца от Нашвил след преследване в гора

12:00, 24 апр 18 / Свят 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията на американския щат Тенеси арестува мъжа, заподозрян за убийството на четирима души в ресторант в Нашвил, предаде АФП.

Травис Райнкинг (29 г.), който имал периоди на „психическа нестабилност“ и миналата година е бил задържан заради опит за влизане в забранен периметър около Белия дом във Вашингтон, бе заловен след издирване повече от денонощие.

Кметът на Нашвил Дейвид Брайли съобщи, че това станало след сигнал за местоположението му. Райнкинг бе арестуван без инциденти в горист район край дома му. В раницата му са открити полуавтоматично оръжие и боеприпаси. Той отказал да говори с властите и поискал адвокат.

В ранните часове в неделя Райнкинг – полугол, само със зелено яке, влиза в ресторанта за гофрети в Антиок, предградие на Нашвил, и открива огън с автоматична пушка АR-15. Трима души са убити на място, един умира в болница, още двама са ранени.

Докато нападателят презарежда, един от посетителите – Джеймс Шоу (29 г.), успява да му отнеме оръжието. Престъпникът избягва, отива в дома си и след това в близката гора. Започва издирване, в което участват над 100 полицаи с кучета.

Срещу 29-годишния мъж са повдигнати 4 обвинения за убийство, като му бе определена гаранция от 2 млн. долара.

През юли миналата година той е бил задържан от "Сикрет Сървис" недалеч от Белия дом, след като отказал да напусне закритата зона, твърдейки, че иска да се срещне с президента Доналд Тръмп.

По данни на местни медии в Тенеси, след разпита от агенти на ФБР той бил лишен от разрешителното за носене на оръжие, а от него били иззети четири огнестрелни оръжия. Впоследствие те били предадени на баща му, който ги върнал на сина си. Според представител на властите заради тези си действия бащата може да бъде обвинен.

Властите се фокусират и върху душевното състояние на Райнкинг. Според полицията той имал период на психическа нестабилност, продължил много месеци. Но мотивите за атаката все още са неясни.

„Нуждаем се от всеобхватна реформа, като реакция на стрелбите с много жертви“, заяви градоначалникът Дейвид Брайли. Според него оръжията за война трябва да изчезнат от улиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама