Собственикът на "Левски": Феновете трябва да се възпитават

10:30, 24 апр 18 / Спорт 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Това, което се случва е ужасно и аз го оприличих на терористичен акт. Категорично този младеж не е имал намерение да уцели служител на реда. Имал е сигурна идея по някакъв начин да изрази радостта си по време на мача. Но това е инцидент, който се случва”, коментира собственикът на „Левски” Спас Русев по NOVA. 

По думите му Англия, която е имала славата на страна с най-необузданите фенове, но това се е променило. 

„Въпросът не е само в създаването на мерки, които биха ограничили достъпа до стадионите. Това е един възпитателен процес, в който феновете трябва да осъзнаят, че по този начин, дали ще е с факли или с димки, по никакъв начин не помагат на своя клуб, даже напротив – така му вредят”, каза още Спас Русев. 

„Един футболен клуб има основно два актива – представителният отбор и фенската маса. Тази игра съществува заради феновете. Ако феновете ги няма на стадиона, то може би няма да съществува и тази игра в тези мащаби”, добави Русев. 

България значително изостава от Европа по инфраструктурата, смята той. „Ние имаме изключително лоши футболни съоръжения. Даже нашият стадион е далеч от съвременните изисквания за сигурност”, поясни Спас Русев и добави, че за тези мерки за сигурност трябва да се погрижат държавата, футболния съюз и клубове.

"Инсталирането на камери за видеонаблюдение на стадионите е нещо, което може да се имплементира в рамките на една седмица”, каза още собственикът на „Левски” Спас Русев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама