Ван помете пешеходци в Торонто, загиналите са 10, ранените - 15 (ВИДЕО)

07:10, 24 апр 18 / Свят 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 10 души са загинали, а 15 бяха ранени, след като ван се вряза в пешеходци в канадския град Торонто. Инцидентът е станал на оживено кръстовище в северната част на града. Ванът се качил на тротоара и започнал да блъска пешеходците.

Шофьорът на вана беше задържан след опит за бягство около половин час след получаване на първия сигнал. В интернет беше разпространен запис на ареста (вижте в материала). По първоначални данни това е Алек Минасян, 25-годишен жител на предградието Ричмънд хил. Мотивът за нападението все още не е известен.

Разследването на мотивите продължава. Според властите, действията на извършителя са преднамерени, но на този етап основна версия е психическо заболяване, а не тероризъм. 

"Имах възможността да разговарям с представители на службите за сигурност и полицейските агенции. Въз основа на информацията, с която разполагаме в момента, не изглежда инцидентът да е свързан с националната сигурност. Събитията са потресаващи, но на този етап не са свързани по никакъв начин с националната сигурност", коментира Ралф Гудейл, министър на обществената сигурност на Канада. 

Инцидентът стана на 30 км. от хотела, където са събраха външните министри на страните от Г-7.

Към момента МВнР не разполага с информация дали са пострадали български граждани. Генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев се е свързал с Кралската канадска конна полиция и с други правоохранителни органи.

Към момента органите на реда не предоставят никаква конкретна информация, като поемат ангажимент да информират незабавно, в случай че инцидентът по някакъв начин засяга български граждани.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама