Борисов даде месец за допълнителни мерки срещу незаконните продажби на цигари

14:30, 23 апр 18 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Увеличение на дела на контрабандните цигари у нас показва проучване на инициативата “Срещу незаконната търговия”. През четвъртото тримесечие на миналата година този дял е бил 6,6%. Премиерът Бойко Борисов обяви, че това е "увеличение с половин кутия цигари", но даде едномесечен срок за допълнителни мерки за намаляване на контрабандата. 

Министър-председателят видя регионална зависимост в увеличаването на контрабандата, която е най-сериозна в Свиленград, Хасково и Ямбол. "Върху картата ясно се вижда, че това е по пътя на магистралите или на юг, близко до границите и до лесен транспорт", отбеляза Борисов. Той каза още, че ще повдигне въпроса за контрабандата на тютюневи изделия и на европейско ниво, предаде БНР. 

"В същото време се поставя сега въпросът да свалим кохезионните фондове или да ги намалим за страните от Югоизточна Европа. И ако това е вярно, аз виждам милиарди евро, които вследствие това, че няма битка с корупцията и контрабандата, се изпразват от бюджетите и по този начин страните-донори след това искат да намалим ние кохезионната политика", коментира премиерът.

Борисов обяви още, че са взети достатъчно мерки за предотвратяванене на футболното хулиганство. Той допълни, че са сменени камерите на стадион "Васил Левски" и призова запалянковците да бъдат нетолерантни към безредиците. Той не смята, че са необходими допълни действия от страна на органите на реда.

"Достатъчно строги в момента са, за да се налага да ги надъхвам повече. Когато надъхаш повече полицаите и жандармерията, следващия път пък те ще вложат повече сила и ще има друга тема на разговор", заяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама