Сексуалното робство на Елизабет Мос вдъхнови дизайнер на бельо

15:20, 23 апр 18 / Любопитно 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сексуалната робиня Офред в антиутопичната поредица „История на прислужницата“ се превърна в основно вдъхновение за новата колекция бельо на компанията Lunya. Героинята, изиграна на малкия екран от носителката на „Еми“ Елизабет Мос, даде името си на червените артикули от новоизлюпилата се линия с провокативни облекла, което от своя страна породи вълна от гняв сред феновете на сериала. „Рекламата трябва да гласи: И ето още една колекция, която не сме обмислили достатъчно добре“ и „Като ценител на абсурдните идеи трябва да призная, че това е истински деликатес“ са само част от коментарите на възмутените зрители, според които промотирането на разголено бельо не е съвместимо с експлоатирането на женските утроби в сериала.

„История на прислужницата“ проследява живота на Офред (на английски Offred, т.е. „на Фред“) като сексуална заложница на командир Фред Уотърфърд (Джоузеф Файнс) и жена му Серена Джой (Ивон Страховски), чиято задача е да роди наследник на семейството. Сериалът е базиран на едноименния роман на канадската писателка Маргарет Атууд. Освен като изпълнителка на главната роля, Елизабет Мос служи и като изпълнителен продуцент на поредицата, чийто втори сезон ще можем да гледаме от 26 април по HBO Go. Сред изненадите в предстоящите епизоди е по-постоянното присъствие на Алексис Бледел на екрана, чиято героиня (Офглен/Офстивън) не оцелява в историята на Атууд.

„Концепцията ни за линията се гради около червения цвят (red на английски) и цели да подчертае силата на персонажа на г-ца Мос. Компанията ни е фокусирана върху подкрепата на инициативи, свързани с образованието и здравето на жените“, обясняват от Lunya, като допълват, че голяма част от персонала се състои именно от представителки на нежния пол. От екипа на продукцията все още не са коментирали казуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама