Съдят създателите на „Странни неща“

13:20, 23 апр 18 / Любопитно 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Братята Мат и Рос Дафър – създатели на успешната продукция на Netflix „Странни неща“, бяха обвинени в плагиатство от режисьора Чарли Кеслър. Причината – двамата са използвали негова идея за създаването на прочутия сериал. По думите на Кеслър, той е представил проекта си с работно заглавие „Проектът Монтоук“ пред братята през 2014 г. Една година по-късно те са представили подобна концепция за сериал пред Netflix, озаглавен първоначално „Монтоук“, а впоследствие преименуван на „Странни неща“.

Какви са конкретните сходства между касовия проект на стрийминг гиганта и концепцията на Кеслър, все още не е ясно. Те обаче ще трябва да бъдат доказани в съда от режисьора, чийто иск е за получаване на възнаграждение като автор на идеята.

След като в края на миналата есен „Странни неща“ попадна в топ 10 на най-гледаните продукции на Netflix, компанията поднови сериала за трети сезон. Действието в новите епизоди ще се развива след лек скок във времето. Премиерният сезон се очаква да се появи на стрийминг платформата в края на тази година или в началото на 2019 г. „Сценаристите работят неуморно между 12 и 14 часа на ден“, разкри наскоро Дейвид Харбър, който скача в кожата на Джим Хопър в „Странни неща“.

Междувременно стана ясно, че младата актриса  Мили Боби Браун (Елевън) ще получи общо малко над 3 милиона долара за участието си в третия сезон на успешната продукция. Хонорарът на 14-годишната звезда досега беше по 25 хиляди на епизод. Според новото споразумение между актрисата и Netflix, тя ще бъде възнаградена с по 350 хиляди долара на епизод, или общо $3 150 000 за всички девет серии от предстоящия трети сезон. Същата сума получават и възрастните звезди на „Странни неща“, сред които Уинона Райдър и Дейвид Харбър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама