Прокурор Емилия Русинова: От 5 до 15 години затвор за младежа хвърлил бомбичката

15:06, 22 апр 18 25 860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 21 април след активните и много бързи действия на МВР и СДВР вече имаме привлечено лице в качеството му на обвиняем за причинените телесни повреди на служителите на "Жандармерия" 18 април. Това каза на брифинг в Съдебната палата, цитирана от dir.bg, градският прокурор Емилия Русинова във връзка с инцидента на мача Левски- ЦСКА на 18 април, при който полицейска служителка беше ранена с бомбичка.

"Извършителят на деянието, за който твърдим, че е такъв е роден през 1993 година. Пострадалата жена е само 1 година по-малка от него", посочи тя. "Не е познат на МВР, няма регистрации, не е осъждан", коментира Емилия Русинова.

Русинова каза, че са разпитани около 64 футболни запалянковци. Разпитани са и близки на лицето, пред които той е признал.

"Иззети са дрехите на обвиняемия, с които е бил облечен в момента на извършване на деянието", каза още Русинова. Лицето е задържано за 72 часа, мярката изтича в понеделник. Прокурорът ще иска налагане на постоянна мярка "задържане под стража", продължи тя.

"Повдигнато му е обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години", заяви тя.

"Установени са множество свидетели, които дават показания за поведението му след извършване на деянието", посочи Емилия Русинова.
"Към момента според събраните данни дрехите, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице", обясни прокурор Русинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама