Ураганни ветрове в Москва убиха двама и раниха десетки

14:36, 22 апр 18 / Свят 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осем души, сред които едно дете, пострадаха в събота от пориви на силен вятър в Московска област, съпътстван на места с гръмотевични бури, градушка, дъжд и сняг.

Поривите на вятъра достигнаха скорост от 30 м/с. Бурята повали над 580 дървета и три билборда в Москва, повредени са 92 частни МПС. В Подмосковието са повалени над 145 дървета и са повредени 17 коли. Вятърът причини нарушения в електроснабдяването на 655 жилищни сгради в 25 селища от областта, уточни ТАСС.

Московските власти предупредиха за влошаване на метеорологичните условия. С това се увеличиха и пострадалите. Двама загинаха и десетки пострадаха от бури в Москва и столичния регион, информираха руски ведомства, цитирани от ТАСС.

В самата столица загина едно момиче, върху което падна контейнер за боклук; пострадаха още 16 души, 14 от които са настанени в болници. Сред пострадалите в Москва има тримесечно дете, отбелязва агенцията.

С настъпването на новата седмица се очаква валежите от дъжд да продължат, но поривите на силния вятър да отслабнат и обстановката да се нормализира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама