Гришо преследва втора победа срещу Рафаел Надал

11:58, 21 апр 18 / Спорт 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал за 12-ти път. Днес двамата ще излязат на корта от 14:30 часа в мач от полуфиналите в Монте Карло, а българинът ще се опита едва за втори път да победи световния номер 1.

В предишните им 11 сблъсъка Матадора е повече от категоричен - 10 успеха. За последно те играха един срещу друг на четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай през октомври миналата година, когато испанецът спечели с 6:4, 6:7(4), 6:3.

Предизвикателството пред Димитров изглежда голямо, защото Надал не само е 10-кратен и настоящ шампион в Монте Карло, но по пътя си към топ 4 е загубил само 11 гейма. До двубоя с Гришо, Надал победи последователно Аляж Бедене, Карен Хачанов и Доминик Тийм.

Димитров пък с справи с Пиер-Юг Ербер, Филип Колшрайбер и Давид Гофен, но мачовете му бяха далеч по-тежки от на испанеца.

За Гришо това е първи полуфинал в Монте Карло и едва втори в турнир от сериите "Мастърс" на червени кортове. Първият бе в Рим през 2014-та година, когато походът му към трофея бе спрян именно от Надал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама