DJ Авичи почина на 28-годишна възраст

23:17, 20 апр 18 / Свят 25 917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тим Берлинг, шведският диджей и продуцент известен още, като Авичи (Avicii), почина на 28 години, потвърдиха негови представители. Причината за смъртта все още не е известна.

Музикантът е починал докато е бил в Оман. Той е бил намерен мъртъв, съобщи мениджърът му, като уточни, че няма да има повече информация за смъртта му, цитиран от Billboard. 

„Той беше намерен мъртъв в Маскат, Оман този следобед. Семейството му е съсипано и всички ние искаме да уважим тяхната нужда от лично пространство в този труден момент. Няма да бъдат давани по-нататъшни изявления“, пишат музикалните представители на звездата.

Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 г. в Стокхолм. Той започва кариерата си, като прави ремикс на музикалната тема от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва собствената си песен „Lazy Lace“.

Върху музиката му са повлияли Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Ерик Придз и Axwell. Печели наградата на програмата на Пита Тонга Fast Trax. През април 2008 г. Авичи пуска песента „Manman“ с лейбъла на Тонга Bedroom Bedlam. През май същата година подписва договор с At Night Managmenet и Vicious grooves.

През 2013 г. списание „Форбс“ го определи като един от 10-те най-високоплатени диджеи в света с годишни приходи от над 20 млн. щатски долара. Той е работил с Мадона, "Колдплей" и с Рита Ора. 

„Моите избори и кариера никога не са били движени от материалното. Въпреки това съм благодарен за всички възможности и комфорт, които моята популярност ми даде“, пише той на фенове през 2016 г., след като става ясно, че прекратява турнетата си.

„Знам, че съм благословен да пътувам по света и да изпълнявам музиката си, но така остава твърде малко време за човека, който не съм на сцената“, пише още той. „Искам да съм наясно със себе си. Всичко беше само заради самият успех. Това вече не ме прави щастлив“, казва Авичи пред списание „Ролинг Стоун“ през септември 2017 г., малко преди да излезе неговият албум "Авичи (01)" - последният му запис. 

На 29 март 2016 г. Авичи обяви край на публичните си изяви и турнета.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Keted 22:28, 22 юни 21

Приватные мобильные прокси для Instagram ротационные, динамические

2 Keted 08:45, 23 юни 21

Индивидуальные прокси для работы Вконтакте динамические

3 Keted 10:12, 15 авг 21

Индивидуальные 4g мобильные прокси для социальных сетей гео Казань ротационные, динамические

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама