Валентин Радев: Каквото предложат, сме съгласни за мерки на футболните дербита

13:35, 20 апр 18 / Спорт 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е силно възмутен от футболното хулиганство по стадионите. "Ужасяващо нещо, аз съм просто потресен", сподели МВР шефът. След Народното събрание той се отправи да посети пострадалата полицайка в болницата. Целта е да ѝ се даде кураж, по думите му.

Разпитваме всички, още не можем да намерим кой е хвърлил бомбичката. „Правим всичко възможно, колегите са мотивирани да намерят този, който си е позволил да го направи“, заяви той, цитиран от "24 часа". „Сега сигурно го е страх да си признае. Случило се е, мъжко е да отиде и да каже, че е той и е очаквал или не е, че има полицаи зад стъклата“, коментира Валентин Радев. 

„Каквото ни предложат като мерки ще се съгласим. Ако трябва ще слагаме скенери, ще проверяваме всеки, лични карти, каквото трябва“, изтъкна вътрешният министър. 

„Направихме дербитата от 18.00 часа, за да са в светлата част на деня, да не бъдат от 20.00 часа. Сега и по светлата част на деня се случи нещо, какво да направим - да изнесем дербитата извън столицата ли? Готов съм и на това“, посочи Валентин Радев. 

„Очевидно има нещо, което трябва да направим с пропускателния режим. Там охраняват други хора, ние сме външния периметър, ако нещо се случи“, обясни той. „Има фирми, на които се плаща. Днес ще говорим и за това, ако искат да има фирми, да наемат по-добри, за да си свършат работата вътре, а ние отвън“, заяви вътрешният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама