Цв. Цветанов потвърди позицията си за КСНС, Крум Зарков го атакува в парламента

12:55, 20 апр 18 / Политика 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди в парламента позицията си, че в черновата на заключителния документ от вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), публикувана от администрацията на Президентството, е имало изводи, несъвместими с членството ни в ЕС и НАТО. Цветанов коментира, че президентът ни тласка в посока на Изток и че Радев е срещу българската евроатлантическа ориентация и членство.

"Не фигурираха никъде текстове, които да кореспондират с позицията на Европейския съюз и на НАТО, но фигурираха текстове от позицията на Русия, която беше изразявана в публичното пространство и се въвежда обществото в заблуждение, че едва ли не Великобритания, Съединените щати и Франция са направили тази атака (става дума за Сирия) само и единствено, за да могат действително да атакуват обекти и да ескалират напрежението на място. Ние трябва да бъдем солидарни със всяка една мярка, всяко едно действие, всяка една стъпка, което ограничава възможността на подобни режими да използват химически атаки срещу техния народ.", каза Цветанов.

Прессекретариатът на държавния глава нарече късно в четвъртък "манипулативни" предишни подобни твърдения на Цветанов и разпространи предложението на президентската институция за становище на КСНС .

Заместник-председателят на "БСП за България" Крум Зарков опроверга коментарите на Цветанов по адрес на Румен Радев и ги нарече "политическо интригантство", предаде БНР.

"Поредното упражнение в политическо интригантство от страна на господин Цветанов към президента. Смешно е и е жалко, защото показва как се отклонява вниманието от съществените теми. Президентството излезе с документи – както работният документ, така и финалният документ, който е приет. Всеки един може да прочете и да си направи сметка. Няма нищо такова. Позицията, която там е изразена, е една умерена, нормална позиция", каза Зарков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама