Опасността от отравяне с „Новичок“ продължава да съществува в Солсбъри

19:00, 20 апр 18 / Свят 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Великобритания продължава да е налице опасност от отравяне с „Новичок“ в Солзбъри, където бе извършено нападението срещу Сергей и Юлия Скрипал, предупреди учен от екипа на правителството. Девет потенциално опасни места в Солзбъри продължават да са затворени, като работата по обеззаразяването може да отнеме месеци, предава БНР. 

Смята се, че малко количество „Новичок“ в течна форма е бил използван при нападението, но Йън Бойд, съветник на правителството по научни въпроси, трябваше да отговаря на много въпроси на гражданите на Солзбъри, които са недоволни от това, че нямат достъп до редица обекти в града. Молът „Молтингс“, ресторантът „Дзици“ и пъбът „Мил“ са изолирани със заграждения.

На специален брифинг с участието на представители на Отдела за околната среда, храните и селското стопанство, местната община, полицията и здравеопазването, гражданите бяха информирани за последните развития около случая Скрипал. Запитан дали следите от веществото продължават имат смъртоносен ефект, Йън Бойд отговори, че в някои от заразените места концентрацията продължава да е висока и опасна.

Около 200 души военен персонал помагат за обеззаразяването, като цената за операцията възлиза на милиони паунда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама