Павлова: Европредседателството се извършва професионално и при диалог

11:30, 20 апр 18 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова увери, че председателството се извършва професионално, динамично, интензивно и в духа на конструктивен диалог. Депутатите изслушват Павлова за постигнатите резултати и изпълнението на приоритетите за първото тримесечие, предаде БНР. 

"Завършени са 15 досиета, има напредък по над 35 законодателни досиета", посочи министър Павлова. Сериозен успех е премахването на географското блокиране, каза тя.

"След приемането на тази директива и отпадането на тази дискриминация да можем да пазаруваме онлайн, без да сме дискриминирани като държава, миналата седмица беше завършено, а тази седмица прието и подписано от нас в парламента. И една друга директива, продължение на усилията за гражданите - освен географското блокиране, това е улесняването на изпращането на колети и пратки в Европейския съюз, включително, когато си поръчваме онлайн. Понякога една евтина пратка, когато си я поръчаме онлайн, ни излиза три пъти по-скъпо да си я получим. Това също беше прието като законодателство, с което можем да облекчим този процес", допълни още Павлова. 

Министърът добави, че предстоят най-тежките дебати - темата за сигурността, защитата на външните граници, миграцията и регламента "Дъблин". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама