Цветанов: От администрацията на президентството разбраха, че са направили голям гаф

08:52, 20 апр 18 / Политика 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентската позиция беше изцяло съобразена с тази на Русия. Това заяви категорично в студиото на “Тази сутрин” заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Уточнението идва след вчерашните му думи, че администрацията на държавния глава е написала становище за КСНС, от което излизало едва ли не, че България излиза от ЕС и НАТО.

"Там се говори, че са нанесени удари на територията на Сирия. А да имаше някъде позиция, сходна с тази на Могерини, че има химическа атака срещу мирното население на Сирия?, запита Цветанов и продължи: “Веднага хората от администрацията на президентството разбраха, че са направили голям гаф. Един от подходите беше, че събраха абсолютно всички формуляри, които са раздали. Аз имах възможност да си го снимам и разпечатам вкъщи."

Пред Антон Хекимян Цветанов заяви още: „Президентът Румен Радев саботираше процеса за модернизация в армията, неговата позиция гледа на изток. Всички държави-членки на НАТО в момента правят модернизация и закупуват Ф-16, както и проучват въпроса за закупуване на Ф-35. Никъде не се говори за Грипен. Това беше засечено от парламента. Президентът винаги излиза и казва, че правителството или мнозинството саботира този процес. Ние казваме какви са стъпките, които са предприели.”

Политикът коментира и обвиненията на вицепрезидента Илиана Йотова само следи изявите на президента и задачата му е да го ругае. По този повод Цветанов заяви, че Йотова говори хаотично и изглежда притеснена и добави: “Моята работа като народен представител е да изразявам мнение и да отстоявам евроатлантическите ценности. А Йотова има разминавания с президента по Истанбулската конвенция. И ще й кажа, че никога не съм приклякал, за да целувам ръката на чужди вероизповедания и на хора от чужбина.”

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви още, че НАТО и ЕС могат да бъдат единствени, на които можем да разчитаме за националната си сигурност. Затова Цветанов определи като не много редно и удачно решението на Волен Сидеров да прекара рождения си ден в Крим.

Корнелия Нинова се превръща в политик-маргинал, каза още Цветанов. “Няма област, в която доходите да не растат. И вие сигурно получавате достатъчно добра заплата и не бихте приели допълнителни стимули. Не е ли по-добре държавата да си плаща на политиците, така, щото да не взимат за влияние върху решенията си?”, попита Цветанов АнтонХекимян. Водещият припомни как и премиерът се е занимавал с неговата заплата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама