Звезден рожденик: Джесика Ланг

09:20, 20 апр 18 / Любопитно 25 1553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актрисата Джесика Ланг и навършва 69 години!

Джесика Ланг е американска актриса.

Тя е родена на 20 април 1949 в Клокет, Минесота. 

Джесика Ланг печели стипендия, с която може да изучава изкуство в университета в Минесота, но вместо това заминава за Париж да учи драма.

Тя се мести в Ню Йорк и работи като модел, докато продуцента Дино Де Лаурентис не я избира за женската главна роля в „Кинг Конг” (1976). Филмът предизвиква доста отрицателни коментари и Ланг не се снима в продължение на три години.

Тя получава малка, но показателна роля във филма на Боб Фос „Ах, този джаз” (1979), след това прави паметно изпълнение в „Пощальонът винаги звъни два пъти” (1981).

През следващата година тя получава възторжени отзиви за ролята на Френсис Фармър във „Френсис” (1982) и „Оскар” за най-добра поддържаща роля в „Тутси” (1982), филм на Сидни Полак. Тя е много добра и в ролята на кънтри певицата Патси Клайн в „Сладки мечти” (1985) и като адвокат, който защитава баща си и разкрива неговото минало в „Музикална кутия” (1989).

Други нейни важни филми са „Нос Страх” (1991) на Скорсезе и „Синьо небе” (1994), който й донася „Оскар” за най-добра актриса, с ролята на умствено разстроена съпруга на офицер. Тя прави дебют на Бродуей през 1992, като играе Бланш в пиесата на Тенеси Уилямс „Трамвай Желание”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама