ДБГ: Явор Нотев да си подаде оставката, заради присъствието му в Крим

19:20, 19 апр 18 / Политика 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите" излезе с официална позиция по повод участието на делегация от депутати на Атака в руски форум в Крим.


"Движение България на гражданите" настоява за оставката на заместник-председателя на Народното събрание на Република България Явор Нотев, заради участието му на руски форум в Крим.

Присъствието на Явор Нотев на подобно събитие в Крим легитимира нарушаването на международното право от страна на руската власт с навлизането на полуострова, което беше причина и за налагането на санкции от страна на ЕС към Русия, подкрепени и от България. Това е недопустимо за представител на европейска държава, още повече в момента на европредседателството.

Присъствието на Волен Сидеров и Явор Нотев на събитие за бъдещето на Русия само доказва, че един от партньорите на ГЕРБ във управлението няма да се откаже от опитите си да промени евроатлантическия курс на страната.
Липсата на категоричност у българското правителство по случая "Скрипал" и Сирия само доказват, че ГЕРБ са силно повлияни от проруското поведение на Атака.", посочват от Изпълнителния съвет на ДБГ.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама