Започва ремонтът на виадукт „Звездица“ на магистрала „Черно море“

15:40, 19 апр 18 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтът на виадукт „Звездица“ при 2-ри километър на магистрала „Черно море“, в района на град Варна, ще се извърши със редства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Инвестицията е за близо 3 млн. лв. Съоръжението, което е над река Звездишка, е с дължина 400 метра.

В момента се ремонтира платното в посока Бургас, а движението се осъществява двупосочно в платното за Варна, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Предвидено е саниране на мостовата конструкция, полагане на ново асфалтобетоново покритие, нови дилатационни фуги, хидроизолация и отводнителна система. Виадуктът ще бъде с хоризонтална предпазна решетка в разделителната ивица, нови ограничителни системи и по-широки тротоари.

През активния туристически сезон няма да се извършват строителни работи, за да не се затруднява трафикът. През есента т. г. ще продължи основният ремонт на мостовото съоръжение на АМ „Черно море“.

По време на ремонтните дейности е необходимо шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама