5 храни, които никога да не слагате в микровълнова фурна

19:10, 19 апр 18 / Любопитно 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вие сте заета жена, което означава, че пестенето на време в кухнята не е просто полезно, а е напълно необходимо. За щастие, тук идва на помощ микровълновата фурна, която има много приложения в помощ на забързаните дами. Но има някои неща, които любимото ни кухненско оборудване просто не може да направи.

Ето пет храни, които трябва да държите далече от микровълновата.

Яйца с черупката

"Но нямам време да чакам водата да заври", твърдите, докато поставяте внимателно няколко цели яйца в купа и в микровълнова печка. Докато не откриете, че загряването на яйцата в черупките им означава, че парата няма къде да отиде и сега сте изправени пред огромен експлодиращ проблем. По-добре е да ги кипнете, от колкото да ги оставите да изгърмят в микровълновата.

Броколи

Очевидно любимият зелен зеленчук не се справя толкова добре в микровълновата печка (да, това ни изненада и нас). Това е така, защото в сравнение с други методи на готвене, микровълновата унищожава повече хранителни вещества в броколите. За бързо хапване с повече фолиева киселина и витамин С, опитайте на пара или леко ги задушете.

Всичко, което сте топлили вече няколко пъти в микровълновата

И така, ето какво е правилото: Можете наистина безопасно да загрявате храната няколко пъти. Но просто знайте, че качеството на вашата храна ще намалява всеки път Най-доброто решение? Само загрявайте количеството, което мислите, че ще ядете на едно хранене (винаги можете да го загреете по-късно). Също така, всички остатъци трябва да се консумират в рамките на четири дни.

Плодове

Чакай, чуй ни за това. Това не е, че плодовете не могат да бъдат поставени в микровълновата печка; просто, трябва да бъдете внимателни, когато става дума за цели плодове. Това е така, защото плодове като грозде, праскови и ябълки не позволяват влагата да избяга, което означава, че, ще се превърнат в каша. Най- безопасно би било, като нарежете плодовете или пробиете няколко дупки в кожата преди микровълновата фурна.

Люти чушки

Странен факт: Когато лютите чушки се нагорещят в микровълновата фурна, това може да доведе до освобождаване във въздуха на капсаицин (химикалът, който им дава лютивостта).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама