Цацаров пита Е. Захариева за "прехвърлените граници" по казуса "Иванчева"

12:30, 19 апр 18 / Политика 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Сотир Цацаров попита дали позицията на вицепремиера Екатерина Захариева, че при ареста на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева са били "прекрачени граници", е позиция на целия кабинет. 

В интервю за агенция "Фокус" Обвинител №1 определя коментара на вицепремиера като "смущаващ" заради ресора й "съдебна реформа" и защото коментарът й е от брифинг в сградата на Министерския съвет, както и заради обявената от кабинета за приоретна борба с корупцията.

Вчера външният министър и вицепремиер по правосъдната реформа Екатерина Захариева коментира, че при ареста на Десислава Иванчева „малко са се прехвърлили границите“ и припомни, че има презумпция за невиновност. "Оттук нататък ще се направи анализ", каза тя, по повод на което главният прокурор коментира, че "няма как тя или който и да е друг представител на изпълнителната власт да има участие в анализа на доказателствата по делото".

В коментара си Сотир Цацаров пита какъв сигнал излъчват думите на Захариева към Специализираната прокуратура и особено към новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и кореспондират ли те с широко прокламираните и от самата нея антикорупционни политики на правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама