Тръмп се закани да си тръгне от срещата с Ким Чен Ун, ако не му се стори успешна

09:58, 19 апр 18 / Свят 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че ще си тръгне от срещата с Ким Чен Ун, която ще се състои през следващите седмици, ако тя му се стори неплодотворна. Това американският лидер заяви в сряда по време на съвместната си пресконференция с японския министър-председател Шиндзо Абе в имението си "Мар-а-Лаго" в Палм Бийч, Флорида.

"Мисля, че това ще бъде една изключително успешна среща. Все пак ако смятахме, че няма да бъде такава, нямаше и да я провеждаме. Ако обаче срещата, на когато ще присъствам лично, се окаже неплодотворна, ще я напусна с цялото си уважение", каза американският лидер.

По време на пресконференцията държавният глава на САЩ увери японския премиер, че възнамерява да направи всичко възможно, за да освободи японците, отвлечени и задържани в Северна Корея. Той отбеляза, че вече се е срещнал със семействата на японските граждани, "отвлечени от севернокорейския режим".

"Ние често обсъждаме това. То е наистина важно за вас. Затова ще направим всичко възможно да ги върнем в Япония. Обещавам", категоричен бе американският президент, обръщайки се към Абе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама