Звезден рожденик: Джеймс Франко

09:20, 19 апр 18 / Любопитно 25 980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Джеймс Франко и навършва 40 години!

Джеймс Едуард Франко  е американски театрален и филмов актьор, режисьор, сценарист, продуцент, писател и преподавател по кинопроизводство. Носител е на награда „Златен глобус“ и номиниран за „Оскар“, „Грами“, „БАФТА“, „Сатурн“, две награди „Сателит“ и две награди „Еми“. От 2013 г. има звезда на Холивудската алея на славата. Известни филми с негово участие са „Целуни ме“, „Джеймс Дийн“, „Спайдър-Мен“, „Спайдър-Мен 2“, „Тристан и Изолда“, „127 часа“, „Възходът на планетата на маймуните“ и други.

Джеймс Франко е роден на 19 април 1978 г. Пало Алто, Калифорния. Майка му Бетси Лу е от еврейски произход и работи като писателка и актриса, баща му Дъглас Франко е от португалски и шведски произход и има бизнес в Силициевата долина. Джеймс има двама братя на имена Том и Дейв. Родителите му се запознават докато следват в Станфордския университет. Баба му по бащина линия е публицист, а баба му по майчина линия е собственик на художествена галерия в Кливланд.

Джеймс Франко е преподавател по кинопроизводство в Нюйоркския университет, преподавател в курс за късометражни филми в Южнокалифорнийския университет и в курс за сценаристи в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама