Ученик рани двама, запали класна стая и опита да се самоубие в Башкирия (ВИДЕО)

12:10, 18 апр 18 / Свят 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученик от клас за деца със забавено психическо развитие рани двама души в училището си в град Стерлитамак в руската република Башкирия, след което се намушка с нож и подпали помещението, съобщи БТА.

По предварителни данни 17-годишният младеж влязъл в кабинета по информатика, където се намирали съучениците му, срязал с нож ръката на едно момиче и наранил учителката, после разлял в стаята бензин и го запалил, а междувременно и се намушкал.

Друга ученичка, изплашена, скочила от втория етаж. Нападателят и тримата пострадали са настанени в болници. Бензинът изгорял бързо и в сградата не е избухнал пожар.

Следствените органи работят по случая. Образувани са две наказателни дела: срещу ученика извършител - за опит за убийство, и за небрежност по служба - срещу длъжностни лица от органите за превенция на престъпността сред непълнолетните. Според федералното следствие тези органи са били сезирани преди във връзка с агресивно поведение от страна на тийнейджъра.

Ръководителят на Башкортостан Рустам Хамитов отпътува за местопроизшествието, съобщи за ТАСС неговият прессекретар Фанур Ягафаров.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама