Любо Ганев представи Купата за Световното по волейбол на Бойко Борисов

11:50, 18 апр 18 / Спорт 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Волейболната легенда Любо Ганев показа пред премиера на България Бойко Борисов купата, която ще бъде връчена на победителя в предстоящото Световното първенство за мъже, на което страната ни е домакин съвместно с Италия.

В следващите месеци шампионският трофей ще обиколи редица български градове като част от промотирането на надпреварата, която ще се проведе от 9-и до 30-и септември.

Благодарение на вас и вашето правителство тази купа вече е в България. Радвам се, че точно тук е първата стъпка на купата, която в следващите няколко месеца ще обиколи много градове в страната. Надявам се и че за последно тя ще бъде в ръцете на някой от нашите волейболисти“, заяви Ганев, който е и изпълнителен директор на организационния комитет на първенството.

От своя страна Борисов заяви, че страната ни очаква силно представяне от „лъвовете“. „Осигурихме 10 000 лева за Световното първенство и затова разчитаме много на нашите момчета да зарадват българите на най-голямото спортно събитие. Българите обичат волейбола, така че разчитаме много на вас“, коментира премиерът.

България попадна в Група Д с действащия шампион на планетата Полша, Финландия, Иран, Пуерто Рико и Куба. Всички срещи от тази фаза на турнира националният ни тим ще изиграе в емблематичната зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна. В първия си мач от турнира играчите на Пламен Константинов ще се изправят срещу състава на Финландия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама