Партиите очертаха приоритетите си за новия политически сезон

11:00, 18 апр 18 / Политика 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на четвъртата сесия на този парламент председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов направи отчет на свършеното в предходната сесия и даде висока оценка за първите три месеца от европредседателството на страната ни, като изтъкна като най-голям успех срещата Европейски съюз-Турция във Варна. 

Цветанов обяви и приоритетите за ГЕРБ във вътрешен план: "Създаването на условия за икономическо развитие и достоен живот на българите остава първостепенна задача на правителството и на управляващото мнозинство. Ресурси за постигането на тази цел виждаме в сферите на образованието, административната реформа, борбата срещу контрабандата, финансовите злоупотреби и тежката престъпност", предаде БНР.

Голяма част от изказването си Цветанов посвети на критики по адрес на президента Румен Радев: "Ние пък се изкушаваме да си пожелаем вашите амбиции с БСП да не минират перспективата ни да бъдем част от силна и обединена Европа и НАТО и Западните Балкани да бъдат с нас. Защото големите амбиции често се раждат от големите комплекси, а у нас е достатъчно светло, господин президент, за да се вижда всичко това".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да направи отчет за свършеното от страната ни като председател на Съвета на Европейския съюз от трибуната на Парламента. Приоритетите на социалистите са развитие на икономиката, производството и здравеопазването. 

Нинова призова за премахване на привилегиите на депутатите и не спести критиките към управляващите: "Правим, уважаеми колеги, политика на парче, закони на парче и гарантираме на народа си живот на парче. Все повече ставаме икономика на услугите и все по-малко - икономика на производството, а още по-малко - на българското производство. На второ място, тази икономика да бъде обвързана трайно и дългосрочно с модерно, високотехнологично образование. Нов модел на здравеопазване, нова система, а не парче на живот".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама