САЩ и Северна Корея са провели секретна среща

10:40, 18 апр 18 / Свят 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Номинираният за държавен секретар на Съединените щати Майк Помпео се е срещнал тайно със севернокорейския лидер. Това разкриват американски медии, цитирани от БНТ. Целта на визитата била подготовката на разговорите на президентите на Съединените щати и Северна Корея.

Американският президент потвърди, че в Пхенян е имало преговори на много високо ниво, но не уточни участниците в разговорите. Разкритието за посещението на Майк Помпео в Пхенян направи "Вашингтон пост". Според изданието, той е пътувал до Северна Корея по великденските празници, малко след като беше номиниран за държавен секретар.

На пресконференция с японския премиер, Тръмп съобщи, че вероятно през юни ще се срещне със севернокорейския лидер. Къде ще се проведат разговорите, обаче, засега не е ясно. Американският президент обясни, че има пет варианта с места, на които той да разговаря с Ким Чен Ун, но изборът все още не е направен.

Тръмп се обяви и за преговори между двете Кореи за постигане на мир. Двете държави са в състояние на война от 1953 година. След изказването му от Южнокорейското министерство на националното обединение съобщиха, че Сеул е готов да замени примирието с постоянен мирен договор и най-вероятно това ще бъде основна тема на срещата между лидерите на двете Кореи на 27 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама